icon balie
Afhaalbalie
Afhaalbalie, alleen voor zakelijke klanten
icon showroom
Showroom
Afdeling deuren en bouwbeslag op afspraak!
icon afhaalkluis
Afhaalkluis
24-uurs afhaalservice bij onze vestigingen in Putten en Nijkerk
icon transport
Bezorgdienst
Dagelijkse bezorging in de regio rond onze vestigingen incl. avondbezorging
aug 17, 2023

Concept III (protect) tape uit voorraad leverbaar!

LUCHTDICHTINGSTAPE, VASTR® PROTECT TAPE

VASTR® Protect tape is een bevestigingstape voor het eenvoudig aanbrengen van verpakkingsfolie of beschermende folies rond kozijnen, elementen of deuren.
De tape is voorzien van een 20mm dubbelzijdige VASTR® kleeflaag aan de bovenzijde van de tape en een 50mm dubbelzijdig VASTR® kleeflaag aan de onderzijde van de tape. De VASTR® Protect tape beschikt daarnaast over een afscheurperforatie wat verwijdering van de beschermingsfolie eenvoudig maakt zonder dat er gesneden hoeft te worden. Zo voorkom je eventuele beschadiging van de laklaag. 

TOEPASSINGEN

VASTR® Protect tape wordt toegepast als bevestigingstape voor het aanbrengen van beschermingsfolie op kozijnen, elementen en deuren. De VASTR® kleeflagen zijn oplosmiddelvrij en hebben daardoor geen nadelige invloed op afgelakte constructiedelen of kozijnen. Met name beglaasde en afgelakte kozijnen (concept 3) raken tijdens transport of de bouw gemakkelijk beschadigd. Door de kozijnen deugdelijk in te pakken met VASTR® Protect tape raken de elementen en kozijnen minder snel beschadigd wat faalkosten reduceert. Met name bij het verwijderen van de folie door middel van de afscheurperforatie kan de folie zonder snijder in een gemakkelijke handeling verwijderd worden.

VERWERKING

VASTR® Protect tape kan door de hoge initiële kleefkracht van de VASTR® kleeflagen op de meeste ondergronden direct zonder primer worden aangebracht. De ondergrond moet droog, stof- en vetvrij zijn voordat de tape aangebracht kan worden. De 20mm kleeflaag aanbrengen door de releasefolie te verwijderen en op de kopse kant van kozijn of element te bevestigen. Na aanbrengen goed nawrijven zodat de hechting overal goed is aangedrukt. De afscheurperforatie 2 tot 3 mm van de rand afhouden. Sla de VASTR® Protect om en verwijder geleidelijk de release folie van de 50mm VASTR® kleeflaag en druk gelijktijdig de verpakkings- of beschermfolie aan.

Specificaties:

  • Materiaal: LDPE
  • Lijmlaag: Acrylaat
  • Schutlaag: Gesiliconiseerde folie
  • Kleur: Transparant
  • Verwerkingstemperatuur: vanaf 15°C
  • Temperatuurbestendigheid: -10°C tot +75°C
  • Opslag: Donker, droog, 10°C tot 20°C
  • Artiklenummer: 1483666

Download productblad