icon balie
Afhaalbalie
Afhaalbalie, alleen voor zakelijke klanten
icon showroom
Showroom
Afdeling deuren en bouwbeslag op afspraak!
icon afhaalkluis
Afhaalkluis
24-uurs afhaalservice bij onze vestigingen in Putten en Nijkerk
icon transport
Bezorgdienst
Dagelijkse bezorging in de regio rond onze vestigingen incl. avondbezorging
jan 03, 2019

Ubbink UA afdekprofiel met klem voor vers metselwerk

Voorkomen is beter dan genezen met Ubbink UA afdekprofiel met klem voor uw verse metselwerk
UA afdekprofiel

Met het UA Afdekprofiel voorkomt u aantasting van vers metselwerk en een open spouw tijdens de bouw. Hemelwater, vocht en vuil hebben vrij spel wanneer u uw metselwerk niet of niet goed afdekt. Dit kan leiden tot ernstig kwaliteitsverlies van metselwerk en spouw. Daarom ontwikkelt Ubbink, in nauwe samenwerking met de baksteenbranche, het Ubbink UA Afdekprofiel. Dit is een kunststof profiel om vers metselwerk tijdelijk af te dekken. Met het Ubbink afdekprofiel zal vers metselwerk bij regenval niet gaan drijven, uitbloeien en uitlogen. Desgewenst kan het UA Afdekprofiel ook dienen als tijdelijke raamdorpel.

Nieuw: UA afdekprofielklem

In combinatie met de nieuwe optioneel verkrijgbare afdekprofielklem kan het profiel op een veilige, gemakkelijke en effectieve manier worden bevestigd op de vers gemetselde gevel. Met een simpele beweging schuift u de klem in het UA Afdekprofiel. Zo bevestigt u het profiel met de klemmen over de gehele gevel. U hoeft geen bakstenen of steigerdelen meer te gebruiken om het afdekprofiel op zijn plaats te houden. Niet alleen makkelijk, maar ook veilig, want hierdoor hebt u minder kans op ongelukken door vallende voorwerpen op de bouwplaats.

Hergebruik

U kunt het afdekprofiel en de klem meerdere keren hergebruiken. Een kleine investering die grotere bedragen voorkomt bij schade en ongevallen.
Kortom: makkelijk, preventief, veilig en efficiënt!

Het ontstaan van witte uitslag

Cement mengen met water geeft een reactie: hydrateren. Daarbij komt calciumhydroxide (Ca(OH)2) vrij, ook wel gebluste kalk genoemd. Vervolgens moet die calciumhydroxide zich verbinden met kooldioxide (CO2) uit de lucht, om zo in de ‘lijmverbinding’ calciumcarbonaat (CaCO3) te vormen. Wanneer de poriën van het verse metselwerk verzadigd zijn met water, kan de kooldioxide uit de buitenlucht niet binnendringen. Vervolgens verhardt de mortel wel, maar de calciumhydroxide blijft vrij ‘zweven’ en kan dus verplaatsen naar het oppervlak van de gevel. Daar kan het zich mengen met kooldioxide die in de buitenlucht volop aanwezig is. Voorkom dus, zeker de eerste 48 uur, dat regenwater de gevel binnendringt via nog niet afgewerkt metselwerk. Het Ubbink afdekprofiel met profielklem voor vers metselwerk is hier de perfecte oplossing om deze schade te voorkomen.

Assortiment

Het UA afdekprofiel is uitgevoerd in zwart met een lengte van 1400 mm, art.nr. 1476931

De zwarte klemmen zijn verpakt per 30 stuks, art.nr. 1476932

Montage