icon balie
Afhaalbalie
Afhaalbalie, alleen voor zakelijke klanten
icon showroom
Showroom
Afdeling deuren en bouwbeslag op afspraak!
icon afhaalkluis
Afhaalkluis
24-uurs afhaalservice bij onze vestigingen in Putten en Nijkerk
icon transport
Bezorgdienst
Dagelijkse bezorging in de regio rond onze vestigingen incl. avondbezorging
apr 04, 2023

Slimme tools voor de timmerindustrie

Wij hebben een assortiment samengesteld speciaal voor de timmerfabriek

Specifieke oplossingen voor de kozijnindustrie in de ruimste zin van het woord. Deze goederen blinken uit in probleemoplossend vermogen, eenvoudige installatie en reductie van faalkosten.

Easy parts

Easy Frame Protect

Met Easy Frame Protect wordt het kozijn en onderdorpel beschermt tijdens de productie, transport, verwerking en verplaatsing in de bouwfase.

Deurclip

Deze deurclips voorkomen het doormetselen in de bouw en sluit de deur op in het kozijn. Hierdoor zijn er nooit meer te kleine sluitnaden.

Scharnierplaatjes

Er zijn vier verschillende scharnierplaatjes beschikbaar. Het scharnier is zelf klemmend waardoor de montage eenvoudiger is.

Stijlbeschermers

De stijlbeschermer is beschikbaar voor houten kozijnen, met zowel naar binnen- als naar buitendraaiende deuren. Ze kunnen toegepast worden aan hang- en sluitzijde met een speciaal aangebrachte hechttape, die de lak niet aantast. De stijlbeschermers zijn zo geconstrueerd dat zowel deuren als nooddeuren gebruikt kunnen blijven worden. De standdaardmaat van de stijbeschermers is 90 cm, ze worden voorzien van sleuven t.b.v. sluitmiddelen.

Beschermkappen voor DTS en glasvezel onderdorpels

Beschermkappen zijn beschikbaar voor houten, glasvezel en kunststof onderdorpels. De kappen zijn verwisselbaar, ook na plaatsing van de onderdorpels.
Door een beschermkap te gebruiken blijft de orginele dorpel onbeschadigd en heeft het eindproduct een langere houdbaarheid en hogere kwaliteit.

Deurclips

Details maken het verschil in de bouwkolom. Dat geldt ook voor het ontwerpen. produceren en plaatsen van kozijnen.

Kozijnen bij een nieuw te bouwen muur worden vaak eerst op de plek gesteld en later wordt hier de muur omheen gemetseld. Bij het monteren en plaatsen van kozijnen geven deurclips op twee manieren toegevoegde waarde:

  • deurclips zorgen voor beter sluitende deuren
  • het doormetselen van het kozijn wordt voorkomen

Dit voorkomt een flinke dosis ergenis, faalkosten en herstelwerkzaamheden.

Scharnierplaatjes

Afhankelijk van weersinvloeden (wisselende temperatuur of vocht) kunnen deuren krimpen of uitzetten. Met als gevolg dat een deur slechter sluit. Vaak te herkennen aan een te krappe of te ruime sluitnaad.

Scharnierplaatjes zijn eenvoudig toe te passen om de juiste sluitnaad te realiseren. Er zijn verschillende scharnierplaatjes beschikbaar, in 1 mm en 2 mm, met of zonder breekrand. De scharnierplaatjes zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs.

Meer informatie

Voor meer informatie over bovenstaande producten kunt contact opnemen met onze afdeling kozijntechniek via e-mail:  of tel. 0341 - 36 96 40