• 0341 36 96 36
  • +31 341369636
  • Ma -Vr : 07:00 - 17.00 uur (Nijkerk is geopend vanaf 08.00 uur)

Onze afdeling deuren en bouwbeslag is alleen te bezoeken op afspraak!!!!!

nov 30, 2022

Zelfsluitende woningtoegangsdeuren en brandveiligheid

Zelfsluitende woningtoegangsdeuren en brandveiligheid, een combinatie oplossing met Dorma en FireAngel nu ook bij Jecor Professioneel verkrijgbaar.

Om een goed beeld te krijgen van de werking van deze combinatie hebben wij bij onze vestiging in Putten een proefopstelling gemaakt.

Sinds 1 juli 2020 is er een aanpassing in het Bouwbesluit op het gebied van de zelfsluitendheid van woningentreedeuren in appartementengebouwen.

Deze aanpassing geldt voor nieuwe projecten waarbij de woningentreedeur grenst aan een gezamenlijke inpandige vluchtweg. 

In het concept BbL21, de opvolger van het huidige Bouwbesluit, wordt deze eis verder uitgebreid met de verplichting om bij inpandige woningentreedeuren in appartementengebouwen vrijloopdeurdrangers toe te passen bij nieuwbouw én bij aanpassing en verbouwing.

Hierin staan geen aanvullende eisen over het aantal rookmelders, al dan niet netstroom (230V) gevoed. De stelling is enkel dat bij brand en rookontwikkeling de deur automatisch sluit.

Een openstaande woningtoegangsdeur zorgt er namelijk voor dat de rookontwikkeling bij brand zich snel kan verspreiden in de gemeenschappelijke ruimte en/of vluchtweg route.

Het is daarom van belang dat de woningtoegangsdeur altijd sluit wanneer brand en rookontwikkeling ontstaat.

 

Door slim gebruik te maken van de combinatie tussen FireAngel WiSafe2 rookmelders, een Wisafe2 relais en de dormaka TS 99 FL deurdranger creëren we eenvoudige, low-cost oplossing die aan de wettelijke eisen voldoet.

Deze oplossing batterij of netstroom (230V) gevoed kan eenvoudig geïntegreerd worden in de aansluiting van de vrijloopdeurdranger.

Doormiddel van draadloos gekoppelde rookmelders, een relaismodule en een aparte gestabiliseerde 24v voeding. Onnodige extra bekabeling is hierbij niet nodig.

 

 

Combinatie 3