• 0341 36 96 36
  • +31 341369636
  • Ma -Vr : 07:00 - 17.00 uur (Nijkerk is geopend vanaf 08.00 uur)

Onze afdeling deuren en bouwbeslag is alleen te bezoeken op afspraak!!!!!

dec 14, 2020

Schuiflicht schuifraam balansveer systemen

Schuiframen worden al tientallen jaren in Nederland toepast. Door het plaatsen van isolatieglas in de oude schuiframen neemt het gewicht toe. Om het schuifraam dan toch te laten schuiven moeten er nieuwe contragewichten worden geplaatst.

Deze gewichten zijn niet meer standaard te koop, tegenwoordig worden deze vervangen door balansveren. We verkopen het SchuifLicht Basic Balansveer Systeem.

Het SchuifLicht Basic systeem is ontworpen om in het schuivende raam gemonteerd te worden. Hiervoor dient er een groef in het schuifraam gefreesd te worden, de veren blijven deels in het zicht.

Afhankelijk van het gewicht van het raam hebt u een groef van 16x16mm of van 20x20mm nodig. De lengte van de groef is afhankelijk van de gewenste schuifhoogte.

Schuifraam balansveren worden ook wel avriveren of patentveren genoemd. De werking is echter allemaal hetzelfde. Ze houden het raam op elke gewenste hoogte in balans en ze versoepelen het open en dicht doen van het raam. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het exacte gewicht van het schuifraam nodig. Dit dient na het eventuele montage van het isolatieglas bepaald te worden. Dit kunt u doen door het schuifraam te wegen op een personenweegschaal, controleer altijd of de personenweegschaal het goed doet. Bij een foute gewichtsbepaling kan het zijn dat uw raam niet meer helemaal dicht gaat of dat hij niet in balans blijft hangen.

Een groot voordeel van onze veren is dat ze nastelbaar;zijn. Op elke losse balansveer is het gewicht van het schuifraam gedrukt, dit gewicht kunnen de veren als set in balans kunnen houden.

De set veren is altijd ingesteld op het laagste gewicht aangegeven op de veer. De veren kunnen met een platte schroeven draaier aan de onderzijde van de veer op een hoger gewicht ingesteld worden.

In onze folder vind u meer uitleg hoe je de balansveren kunt nastellen.

Door de instelbaarheid en ons compleet programma kunnen we snel leveren!

Download de folder