NEN 818 hijsmiddelen

Afdrukken

Keuren hijsmiddelen

NEN 818 hijsmiddelen (keuren hijsmiddelen)

hijsmiddelen

In de ARBO wet is vastgelegd dat werkgevers hun medewerkers in staat moeten stellen veilig te werken. De normen waarin wordt aangegeven wat er wordt verstaan onder veilig werken met hijsmiddelen is uitgewerkt in de norm NEN 818.

De NEN 818 inspectie is een wettelijke verplichting en dient periodiek te worden uitgevoerd. In de regel dienen hijsmiddelen jaarlijks te worden geïnspecteerd. Naast de jaarlijkse visuele inspectie dienen hijsmiddelen minimaal 1 maal per 5 jaar te worden beproefd

Hijsmiddelen zijn middelen die worden gebruikt voor het beoefenen van uw werkzaamheden waarbij hijsen een onderdeel is. We verdelen hijsmiddelen in 4 categorie├źn:

  • Hijsbanden
  • Hijskettingen
  • Takels
  • Overige hulpmiddelen

Keuring van hijsbanden

Hieronder verstaan we alle hijsbanden die tijdelijk worden ingezet bij een klus die gevaar kan opleveren. Door het vele gebruik van deze middelen wordt de slijtage van de hijsband sterk verhoogd. Het is dan ook belangrijk uw hijsbanden elk jaar te controleren, om aan de norm en veiligheid te blijven voldoen. Er bestaan vele soorten hijsbanden, met ieder verschillende eisen. Wij weten precies welke eisen gelden voor uw hijsbanden en leven deze strikt na.

Keuring van hijskettingen

Hieronder verstaan we alle hijskettingen die tijdelijk worden ingezet bij een klus die gevaar kan opleveren. Door het vele gebruik van deze middelen wordt de slijtage van de hijsketting sterk verhoogd. Het is dan ook belangrijk om uw hijskettingen elk jaar te controleren, om aan de norm en veiligheid te blijven voldoen. Er bestaan vele soorten hijskettingen, met ieder verschillende eisen. Wij weten precies welke eisen gelden voor uw hijskettingen en leven deze strikt na.

Keuring van takels

Hieronder verstaan we alle verplaatsbare takels die tijdelijk worden ingezet bij een klus die gevaar kan opleveren. Door het vele gebruik van deze middelen wordt de slijtage van de takel sterk verhoogd. Het is dan ook belangrijk uw takels elk jaar te controleren, om aan de norm en veiligheid te blijven voldoen. Er bestaan vele soorten takels, zowel elektrische als handtakels. Al deze verschillende takels hebben ieder verschillende eisen. Wij weten precies welke eisen gelden voor uw takels en leven deze strikt na.

Keuring van overige hulpmiddelen

Hieronder verstaan we alle hulpmiddelen die bij het hijsen worden gebruikt en die tijdelijk worden ingezet bij een klus die gevaar kan opleveren. Denk aan hijsogen, D-sluitingen etc. Door het vele gebruik van deze middelen wordt de slijtage hiervan sterk verhoogd. Het is dan ook belangrijk deze middelen elk jaar te controleren, om aan de norm en veiligheid te blijven voldoen.

Mail ons en wij nemen contact met u op